3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:38
No menu items!

Proteste la Oltchim

spot_img

Aproximativ 400 de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, luni, în faţa pavilionului administrativ, pentru că nu şi-au primit salariile pentru lunile septembrie şi octombrie, la un moment dat având loc o altercaţie între muncitori.

Potrivit liderului interimar de sindicat, Corneliu Cernev, oamenii aşteaptă un răspuns de la actuala conducere cu privire la data când le vor fi achitate salariile pentru lunile septembrie şi octombrie.

“Oamenii protestează deoarece nu mai cred în promisiuni. Mie mi s-a promis că în 24 de ore vom avea un răspuns de la conducerea unităţii în ceea ce priveşte restanţele salariale, este vorba de banii pe septembrie şi octombrie”, a declarat Corneliu Cernev.

La protest au venit şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, prefectul judeţului Mircea Alexandru Nadolu şi senatorul PSD Laurenţiu Coca, care au fost huiduiţi de muncitori.

La un moment dat, între muncitori a avut loc o altercaţiea, după ce un salariat a cerut cu prioritate bani pentru repornirea combinatului, colegii acestuia sărind pe el şi spunând că ei vor să-şi primească salariile restante.

Salariaţii au strigat “Hoţii” şi au cerut ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a-i lămuri cu privire la situaţia combinatului Oltchim.

Protestele angajaţilor de la Oltchim au început la sfârşitul lunii august, după oprirea producţiei combinatului, din cauza unor datorii de peste 500 de milioane de euro. Oamenii cereau să le fie achitate salariile restante, dar şi fonduri pentru reluarea producţiei. La un moment dat, pe parcursul protestelor, mai mulţi salariaţi au intrat în greva foamei.

După o încercare eşuată de privatizare, la mijlocul lunii trecute combinatul a fost parţial repus în funcţiune. Mai multe amănunte, aici.