19 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 17:42

Proteste la Ministerul Sănătății. Diana Șoșoacă: ”Armata, Jandarmeria și Poliția e cu oamenii din popor”

 

Zeci de persoane s-au adunat în faţa Ministerului Sănătăţii, în a doua zi de proteste, în urma incendiului de la Institutul “Matei Balş”.

Protestatarii au steaguri şi vuvuzele şi solicită o reformă a sistemului de sănătate, precum şi asumarea responsabilităţii în urma tragediei de vineri. Aceştia au scandat lozinci precum: “Demisia!”, “Iohannis, demisia!”, “Ruşine să vă fie!”, “Asasinii!”, “Jos Guvernul!”.

 

Prezentă la protest, senatoarea AUR Diana Șoșoacă a solicitat să intre în sediul Ministerului, pentru a lua legătura cu ministrul Vlad Voiculescu. Pentru că nu i-a fost permis accesul în clădire, senatoarea a sunat la 112, solicitând prezenţa unui echipaj de poliţie. De asemenea, ea a precizat că va formula plângere penală, ca urmare a faptului că unui înalt demnitar nu i-a fost permis accesul într-o instituţie publică, potrivit Agerpres.

”Domnul Voiculescu trebuie să vină la minister, dacă nu este aici. Este obligatoriu. Le mulțumesc tuturor polițiștilor și jandarmilor din sistem. Armata, Jandarmeria și Poliția e cu oamenii din popor. M-au sunat personal. Mi-au spus să mergem înainte să eliberăm România”, a declarat Șoșoacă, citată de Antena 3.