16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:23
No menu items!

Proteste la Kiev după agresarea unei jurnaliste. Doi dintre atacatori au fost reținuți

spot_img

kiev

Sute de persoane au protestat joi, la Kiev, cerând demisia ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko, după agresarea unei jurnaliste de opoziţie care scrisese un material despre averea acestuia.

 Purtând fotografii ale Tetianei Ceornovol, jurnalistă de opoziție și militantă proeuropeană în vârstă de 34 de ani, sute de persoane s-au adunat în faţa Ministerului de Interne, în centrul Kievului.

Tetiana Ciornovol a fost bătută cu sălbăticie în noaptea de marți spre miercuri, a anunțat Ukrainska Pravda, publicația online la care ea lucrează. Ziarista, care scrie articole critice la adresa președintelui Viktor Ianukovici și a aliaților apropiați ai acestuia, are nasul spart, suferă de comoție cerebrală și de multiple traumatisme, scrie Ukrainska Pravda, care publică și fotografii ale jurnalistei după agresiune.

Poliția ucraineană a identificat trei persoane implicate în atacarea jurnalistei Tetiana Ciornovol, două fiind reținute, a declarat Ministerul de Interne ucrainean pentru agenția Ukrinform, care a precizat că au fost deschise dosare penale în acest caz.

Conform Reuters, agresarea jurnalistei pare să fi relansat protestele în Ucraina, care se diminuaseră în ultimele zile.

C.A.