12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:28

PROTESTE în TURCIA: Primul raport de autopsie nu confirmă decesul prin împușcare a tânărului manifestant

spot_img

PROTESTE în TURCIA: Primul raport de autopsie nu confirmă decesul prin împușcare a tânărului manifestant

Primul raport de autopsie în cazul tânărului manifestant ucis, luni seara, la Hatay (sudul Turciei), în cursul unui protest antiguvernamental, nu a confirmat faptul că acesta a fost ucis de arme de foc, aşa cum afirma guvernatorul provinciei, a indicat marţi procuratura, citată de AFP.

„Autopsia nu a scos la iveală niciun punct de pătrundere sau de ieşire a unui glonte şi nici o leziune a ţesutului cerebral care să indice o traiectorie”, precizează ministerul public turc.

Potrivit procuraturii, în urma raportului de autopsie medicii legiști au constatat o fractură a cutiei craniene de 3 cm pe 2.5 cm, fără a se pronunţa deocamdată cu privire la cauza decesului.

Biroul guvernatorului din Hatay a precxizat într-un comunicat că Abdullah Comert, în vârstă de 22 de ani, a murit la spital după ce a fost grav rănit „de focuri de armă trase de o persoană neidentificată”.

Abdullah Comert era membru al secţiunii de tineret a Partidului poporului republican (CHP), potrivit unui parlamentar al principalului partid de opoziţie, Hasan Akgol, citat de NTV.

C.I.