4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 8:06

PROTESTE în TURCIA: Premierul turc, primit ca un erou de susținători. Erdogan cere încetarea manifestațiilor

spot_img

 PROTESTE în TURCIA: Premierul turc, primit ca un erou de susținători. Erdogan cere încetarea manifestațiilor

Revenit în Turcia din turneul efectual în Maghreb, premierul Recep Tayyip Erdogan a fost primit cu ovații, la aeroport, de susținătorii săi. La revenirea în ţară, după un turneu de patru zile în străinătate, premierul turc a cerut încetarea imediată a protestelor antiguvernamentale care zguduie ţara de mai multe zile, despre care a spus că sunt instrumentate de „anrihiști” și „extremiști”.

În faţa miilor de simpatizanţi care l-au întâmpinat pe aeroportul Atatürk din Istanbul, șeful guvernului de la Ankara a afirmat încă o dată că nu va renunţa la politicile sale şi nici la planul urbanistic de la care au fost declanșate protestele, subliniind că manifestaţiile „şi-au pierdut caracterul democratic şi s-au îndreptat spre vandalism”.

Nu putem permite nimănui din această ţară să se comporte în afara legii, să vandalizeze, să distrugă proprietăţi particulare şi să rănească oamenii”, a declarat premierul turc.

La 20 de kilometri distanţă, zece mii de oameni reuniţi în piața Taksim au cerut din nou demisia premierului. O demonstraţie asemănătoare a avut loc şi la Ankara.

C.I.