3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:18
No menu items!

PROTESTE ÎN TURCIA: Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, pentru a dispersa manifestanţii, la Ankara

spot_img

PROTESTE ÎN TURCIA: Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, pentru a dispersa manifestanţi, la Ankara

Poliţia antirevoltă turcă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în cursul nopţii de marţi spre miercuri pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi antiguvernamentali, la Ankara, a relatat presa, transmite AFP.

Intervenţia poliţiei s-a produs în districtul Dikmen, teatrul unor confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine încă din 31 mai, atunci când a început fronda împotriva regimului islamo-conservator, aflat la putere din 2002.

Manifestanţii au ridicat baricade pe o arteră rutieră şi au împiedicat circulaţia, iar poliţia a fost obligată să intervină pentru a dispersa mulţimea, au precizat posturile de televiziune NTV şi CNN-Türk. Şaisprezece manifestanţi au fost arestaţi, potrivit surselor.

Mulţimea a denunţat, de asemenea, punerea în libertate de către justiţia turcă a unui poliţist acuzat că a ucis un manifestant la Ankara.

De la declanşarea manifestaţiilor, patru persoane au murit ( trei manifestanţi şi un poliţist)  şi alte circa 8.000 au fost rănite, conform ultimului bilanţ al sindicatului medicilor turci.

T.E.