1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:30
No menu items!

Proteste în Italia împotriva guvernului

spot_img

italia proteste

Italia este zguduită de proteste împotriva politicii de austeritate a guvernului Monti, proteste care au condus la tensiuni între manifestanți şi forţele de ordine, ce au răspuns cu gaze lacrimogene.

La Roma, protestatarii încearcă să forțeze bariera de securitate creată de organele de ordine, pentru a ajunge în faţa Palatului Chigi, sediul guvernului italian.

La Torino, manifestanţii au ocupat clădirea băncii Intesa San Paolo și au aruncat cu ouă în sediul Agenţiei fiscale. Tot cu ouă s-a aruncat și împotriva sediului local al Băncii Italiei, la Florența, de către un grup de elevi şi studenţi.

La Milano, mai multe geamuri ale unor bănci au fost sparte. Piaţa Domului este sufocată de mii de persoane protestatare, printre care și studenți împreună cu profesorii lor.

Langă Veneția, la Mestre a fost organizat de către sindicatul Cgil un protest care a blocat circulația. Manifestanții au purtat cu ei o pancartă pe care scria “Faceţi bani din datoriile noastre”.

Proteste de amploare au fost organizate în 25 de oraşe din Italia, printre care Brescia, Padova, Cagliari, Napoli, Bologna, Palermo, Ancona, iar  în regiunea Puglia, au fost organizate proteste în 11 oraşe.