4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:22
No menu items!

PROTESTE în Capitală: Maşina ministrului culturii, Daniel Barbu, a fost avariată. Poliția are nouă suspecți în acest caz

spot_img

masina_ministru

Ministrul culturii, Daniel Barbu, care participa joi seară, în Club A, în Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturală, a fost huiduit de câteva zeci de protestatari faţă de proiectul Roşia Montană, care au intrat în local şi nu l-au lăsat ulterior să plece, spărgându-i luneta maşinii.

Trei persoane au fost duse pentru audieri la Secţia 10 Poliţie din Capitală, imediat după incident. Vineri dimineață, oficiali ai Poliției Capitalei au precizat că anchetatorii au identificat deja nouă suspecți în acest caz, fiind audiat inclusiv bărbatul care a spart luneta mașinii ministrului. Alte şapte persoane care ar fi participat la agresiune urmează să fie citate şi audiate de poliţişti. Totodată, în cursul zilei de vineri urmează să fie audiaţi aproximativ 40 de martori, a precizat Emilia Mihai, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, luneta autoturismului în care se afla ministrul Barbu a fost spartă de o singură persoană, care s-a urcat pe maşină şi a lovit geamul cu pumnul.

Emilia Mihai a mai spus că faptele celor care l-au agresat pe ministrul culturii nu au fost încă încadrate legal, urmând ca, împreună cu procurorii, să stabilească pentru ce infracţiuni vor fi cercetaţi aceştia.

Ministrul Daniel Barbu a participat, joi seară, la evenimentul “Cafeneaua critică”, de la ora 19.00, în Club A. Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, l-au întrebat “Câţi bani ţi-ai luat?” şi i-au cerut demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine – poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi în străinătate, au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

R.D.