9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 10:56

Proteste ale antivacciniștilor în mai multe orașe

spot_img

Sute de persoane au mărșăluit, duminică seara, pe străzile din București și Constanța, în semn de protest față de noile restricții impuse de autorități pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus, care implică o serie întreagă de interdicții pentru cei nevaccinați sau care nu au trecut prin boală în ultimele luni. 

La Constanța, în jur de 200 de manifestanți au scandat „Libertate fără certificate!“, „Nu vrem vaccin!“ și „Nu vrem certificat!“ și au plecat în marș spre centrul vechi al orașului, aflat la mică distanță de prefectură.

Manifestanții s-au oprit pe scările Arhiepiscopiei Tomisului, de unde au început să transmită live pe Facebook și să strige ”Libertate!”.
 
Protestul a avut loc în ziua în care la Constanța rata de infectare a depășit 3 cazuri la 1.000 de locuitori și municipiul a intrat în scenariul roșu, certificatele verzi devenind obligatorii, transmite Info Sud-Est.
 
La protestul din Constanța a participat și senatorul Diana Șoșoacă care, la un moment dat, a încercat forțarea cordonului de jandarmi din fața Prefecturii Constanța. 
 
Și în Capitală, câteva sute de persoane au mărșăluit în centrul orașului și s-au oprit apoi în Piața Victoriei pentru a-și striga nemulțumirea. 
 

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, duminică, alte noi restricții care vor fi valabile în Capitală începând de luni, de la ora 0.00. Incidența cazurilor este, conform datelor oficiale, de 4,35 la mie în București. 

Câteva zeci de persoane au participat la un protest similar și la Timișoara, față de obigativitatea purtării măștii și alte restricții care ar urma să fie impuse, după ce rata de infectare în oraș a ajuns la 6,58 la mie. Oamenii au afișat pancarte cu inscripții precum: “Zâmbete, nu măști”; “Abuzuri pentru condiții special, condiții special pentru abuzuri”; “Sănătatea nu se face cu forța”.

foto: renasterea.ro

Raluca Dan