10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:26
No menu items!

Protestatarii de la TAROM au ascuns ștampila vitală semnării contractului colectiv de muncă

spot_img

Piloții și însoțitorii de bord TAROM care s-au declarat inapți de zbor au refuzat o mărire de 25% a salariilor pe motiv că au dat operatorul aerian în judecată pentru anumite sporuri și drepturi bănești în valoare totală de aproximativ 2 milioane de euro

TAROM_Otopeni

Dacă piloții ar fi semnat noul contract colectiv de muncă și majorarea salarială oferită de managementul TAROM, s-ar fi închis procesul dintre compania aeriană și angajați.

Surse din conducerea TAROM au declarat pentru Sursa Zilei că piloților și însoțitorilor de bord care refuză să mai zboare li s-a oferit o mărire cu 25% a salarilor.

Aproximativ 30 angajați au dat Tarom în judecată pentru niște sporuri. Dacă ar fi semnat CCM-ul așa cum dorea conducerea TAROM, ei ar fi pierdut acel proces și implicit vreo 2 milioane euro, suma totală cerută de cei 30 de angajați. Cele 2 milioane de euro ar fi venit din fondul de cheltuieli, nu din fondul de salarii. Pe fondul de cheltuieli este si diurna pilotilor.

surse din cadrul TAROM

Potrivit acelorași surse, oficialii TAROM și majoritatea liderilor de sindicat s-au înțeles ca salariile să fie majorate cu aproximativ 200 de lei brut.

Piloții nu au vrut, aceștia au spus că este o jignire pentru ei 150 lei net. CCM -ul negociat zilele trecute nu se poate înregistra pentru că ștampila federației sindicatelor este la piloți și refuză să o aplice pe CCM.

 surse din cadrul TAROM

Liderii de sindicat au declarat că din cei aproximativ 2111 de angajați, circa 450 de salariați au refuzat semnarea CCM, contractul colectiv de muncă.

 Directori cu lefuri de 18.000 de lei la TAROM

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că anumiți directori din TAROM încasează venituri de aproape 18.000 de lei.

Conducerile Departamentului de Resurse Umane și a Biroului de presă câștigă între 17.000 și 18.000 de lei/lună. Directia de Zbor si Directia Tehnică sunt cele mai importante din TAROM, dar șeful de la tehnic câștigă aproximativ 10.000 de lei/lună. Financiarul, resursele umane și biroul de presă au ajuns departamentele cheie în TAROM.

lider de sindicat din TAROM

Ștefan Etveș