5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 10:17

Protest violent la Paris împotriva căsătoriilor gay

spot_img

Protest violent la Paris împotriva căsătoriilor gay

Incidente violente au avut  loc duminică seara la Paris, în timpul unui marş împotriva legii care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

 Mai mulţi jurnalişti au fost atacaţi de protestatari fiind loviți cu picioarele şi cu bâtele, iar poliţia a reţinut circa 300 de persoane. Manifestanții au atacat și forţele de ordine, auncând cu pietre și sticle, iar poliţiştii au folosit împotriva lor gaze lacrimogene.

 Manifestaţia a reunit între 150.000 de persoane, potrivit poliţiei, şi peste un milion, potrivit organizatorilor care, încă o dată, au denunţat „minciuna” prefecturii. Circa 2.800 de persoane au răspuns apelului Institutului Civitas, apropiat catolicilor integrişti, şi au defilat separat.

 Responsabilitatea acestor violenţe a fost atribuită „extremei drepte” şi mişcării identitare, potrivit unui comunicat al ministrul de Interne Manuel Valls.

 „Aceste incidente au fost provocate de câteva sute de persoane, majoritatea provenite din rândul extremei drepte şi mişcării identitare, care au agresat poliţiştii, dintre care patru au fost răniţi, jandarmii şi jurnaliştii”, se scrie în comunicat.

 Guvernul a mobilizat pe străzi 4.500 de poliţişti şi jandarmi .

Legea care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex a fost aprobată de parlament şi semnată de preşedintele Francois Hollande.

C.I.