36.6 C
București
joi, 18 iulie 2024 - 14:47
No menu items!

Protest în Piaţa Universităţii contra lui Klaus Iohannis

spot_img

Câteva zeci de persoane au protestat sâmbătă seara, în Piața Universității, față de poziția exprimată de președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește unirea cu Republica Moldova.

Mitingul a fost organizat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”, iar președintele acesteia, George Simion, a declarat că scopul protestului este de a cere din partea Palatului Cotroceni „un dialog decent cu societatea civilă”, pe subiectul Republica Moldova. 

Protestatarii au scandat mesaje unioniste și au afișat pancarte critice la adresa șefului statului care și-ar fi schimbat poziția referitoare la unirea cu Republica Moldova față de ce declara pe acest subiect în campania electorală. Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că o posibilă unire a României cu Republica Moldova poate fi discutată la momentul la care lucrurile sunt stabile și merg bine în cele două țări.

La finalul protestului, George Simion i-a anunțat pe manifestanți că un nou miting va fi organizat, pe 24 februarie, în fața Palatului Cotroceni.

A. Maghiar