20.5 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 20:06
No menu items!

Protest la Primăria sectorului 6. Cum sunt batjocoriți bucureștenii din zona Politehnică / UPDATE

spot_img

Oamenii se plâng că așa-zisele lucrări de reabilitare a infrastructurii au însemnat, de fapt, distrugerea străzilor și a spațiilor verzi

poli resturi

  • UPDATE

Sub amenințarea protestului anunțat pentru joi dimineață, subordonații primarului Rareș Mănescu au trimis, miercuri, echipe de muncitori și câteva utilaje în zona Politehnică pentru a le demonstra locuitorilor că lucrările de reabilitare abandonate cu 9 luni în urmă sunt reluate și vor fi finalizate.

Oamenii nu au fost însă impresionați și dau asiguări că nu vor renunța la protest, deoarece așteaptă în continuare răspunsuri de la primarul Rareș Mănescu: de ce a fost întârziată execuția lucrărilor timp de mai bine de 9 luni, cum au fost cheluiți banii plătiți de ei în această perioadă – sume care provin din taxe achitate inclusiv pentru locurile de parcare inexistente. În plus, cer să fie consultați în privința modului în care vor fi realizate lucrările.

Potrivit Fundației „Din Suflet, Pentru Suflet”, care susține demersul locuitorilor din zona Politehnică, la finalul protestului reprezentanților Primăriei sectorului 6 le va fi înaintat un memoriu care să conțină întrebările și doleanțele cetățenilor.

Sute de locatari ai blocurilor de pe Aleea Arinii Dornei şi Aleea Baia de Arieş și Aleea Arieșul Mare, din zona Politehnică vor protesta joi, începând cu ora 11.00, în fața Primăriei sectorului 6, în încercarea de a-l convinge pe primarul Rareș Mănescu să le redea spațiile verzi dintre blocuri și locurile de parcare pentru care plătesc taxe la administrația locală. 

Oamenii se plâng de faptul că așa-zisele lucrări de reabilitare începute cu mai bine de 9 luni în urmă și abandonate au însemnat, de fapt, distrugerea străzilor, a locurilor de parcare și a spațiilor verzi dintre blocuri.

Astfel, în timp ce aleile au fost acoperite cu pietriș și borduri, pe spațiile verzi – transformate, ca și în alte zone din sectorul 6, în spații de depozitare a gunoiului – a fost începută montarea unui sistem de aspersoare, dar nici această lucrare nu a fost finalizată. Sistemul de alimentare cu apă este și acum la suprafață, deși ar fi trebuit să fie îngropat în pământ.

În plus, după cum susţin locatarii, sistemul de irigaţii nu funcţionează, dovadă fiind gardul viu plantat în jurul spațiului verde, care s-a uscat.

De altfel, Sursa Zilei a relatat, cu două luni în urmă, cum sunt gestionați banii contribuabililor din sectorul 6. Astfel, doar în primele trei luni ale anului, primăria condusă de Rareș Mănescu a decontat facturi de peste 5,6 milioane de euro pentru „întreținerea grădinilor publice, parcurilor, zonelor verzi și de agrement”, în mare parte distruse. În plus, nu mai puțin de 43 de milioane de lei (peste 9,7 milioane de euro) din bugetul primăriei au fost alocați pentru funcționare, irigații și lucrări de întreținere.

Protestul locatarilor din zona Politehnică va fi susținut de Fundaţia „Din Suflet, Pentru Suflet”.

Maia Constantin