6.6 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 21:21
No menu items!

Protest la Ministerul Dezvoltării. De ce au ieșit angajații în stradă

spot_img

Zeci de angajați ai Ministerului Dezvoltării protestează, marți dimineață, în fața instituției. Ei sunt nemulțumiți de disponibilizările care se fac în minister, anunță Antena3.

Ministrul a anunțat , în urmă cu câteva zile, că din cei 1500 de angajați pe care îi are în subordine, 800 vor pleca acasă, iar o parte dintre ei au primit deja preavize.

Contactat de Realitatea Plus, ministrul Ion Ștefan a declarat că au fost emise numai astăzi 100 de preavize pentru angajații care nu sunt funcționari publici, toată documentația fiind emisă în termenul legal. Pentru funcționarii publici din minister, a adăugat ministrul, se va organiza concurs, fiind idsponibile, conform noii organigrame, 195 de posturi.

“Am gasit functionari foarte bine pregatiti, care ar trebui sa nu se teama de acest examen. Sunt secretare cu salarii uriașe, in timp ce oameni cu responsabilitate care isi fac treaba zi de zi, sunt pusi intr-o situatie dificila. De exemplu, o secretară poate ajunge pana la 8.000 lei, cu sporuri, cu tot felul de beneficii, iar eu caștig 12.800 lei lunar”, a mai declarat ministrul Ion Ștefan.