28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:50
No menu items!

Protest la Constanța cu reproșuri la adresa lui Mazăre

spot_img

„Primarul să se mai ocupe şi de oraşul ăsta. Toţi banii se duc în Mamaia, investeşte zeci de mii de euro în petreceri”, au transmis protestatarii

mazare morgenstern

Aproximativ 50 de persoane au protestat, sâmbătă, la Constanţa, faţă de felul în care arată municipiul, solicitându-i primarului Radu Mazăre, care îşi serbează ziua de naştere în această zi, să se ocupe şi de oraş, nu doar de staţiunea Mamaia, şi urându-i ”să revină cu sufletul” spre Constanţa.

Oamenii s-au adunat sâmbătă, în jurul prânzului, în faţa Primăriei Constanţa, având mai multe pancarte cu mesaje precum: „Nu te iubim”, „Suntem furaţi”, „Stop corupţiei”, „Mazăre – La mulţi ani cu executare”, potrivit Mediafax.

Protestatarii au pornit apoi într-un marş pe principalele artere ale municipiului, punctul final al acţiunii fiind Parcul Tăbăcărie.

Printre prostestatari s-au aflat şi câţiva elevi care au cerut ca pentru ei municipalitatea să subvenţioneze cu 50 la sută transportul în comun. În prezent, Consiliul Local acordă subvenţii doar elevilor care provin din familii nevoiaşe.

Preşedintele Asociaţiei „Constanţa ia atitudine”, Andrei Popescu, iniţiatorul acţiunii de protest, a declarat că oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care arată oraşul şi doresc ca lucrurile să se schimbe.

„Vrem să trăim într-un oraş european. Vrem să se mai ocupe şi de oraşul ăsta că toţi banii se investesc în Mamaia, investeşte zeci de mii de euro în petrecerile astea, nu e în stare să reabiliteze străzile, trotuarele. Sunt multe probleme. Spaţiile verzi sunt distruse încet, dar sigur. Avem cele mai mari taxe din ţară, gigacaloria e scumpă. Trebuie să facem ceva, să acţionăm, să ne strângem mai mulţi şi să ne ferim să ajungem visul marelui primar: un mare cartier Henri Coandă. Vrea să ne transforme în asistaţi social”, a spus Andrei Popescu.

Întrebat ce-i doreşte lui Radu Mazăre de ziua sa de naştere, pe care şi-o sărbătoreşte sâmbătă, preşedintele asociaţiei a răspuns: „Îi dorim «La mulţi ani!», să revină cu sufletul spre oraşul ăsta. Acum se poartă ca şi cu o nevastă, deşi el nu are nevastă, neglijează soţia şi se duce numai la amantă, la Mamaia”.

Protestul s-a încheiat după aproximativ două ore, fără incidente.

C.C.