8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 10:06
No menu items!

Protest la Cluj faţă de prezenţa în municipiu a premierului Ungariei, Viktor Orban

spot_img

Zece tineri au protestat în fața Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, afişând două bannere cu mesajele: “Cooperare multietnică, nu tensiune interetnică” şi “Autonomia societăţii civile”

protest orban

Zece tineri au protestat, vineri, în faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, faţă de prezenţa, la inaugurarea noului sediu al insituţiei de învăţământ, a premierului Ungariei, Viktor Orban, declarând că acesta este “un dictator”, potrivit Mediafax.

Cei zece tineri au mers pe trotuarul din faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca în momentul în care a ajuns acolo maşina premierului Ungariei, Viktor Orban, afişând două bannere, în limbile română şi maghiară, cu mesaje de cooperare multietnică.

Pe cele două bannere scria: “Cooperare multietnică, nu tensiune interetnică” şi “Autonomia societăţii civile”.

Alex Boguş, unul dintre cei zece tineri, a declarat că gestul lor este unul de protest faţă de prezenţa la Cluj a lui Viktor Orban, pe care îl consideră un autocrat şi un dictator.

Suntem un grup de cetăţeni nemulţumiţi şi îngrijoraţi. Inaugurarea liceului renovat din Cluj-Napoca este umbrită de prezenţa lui Viktor Orban, un personaj autocrat şi dictator. Direcţia pe care o ia Guvernul Orban este autoritară şi dictatorială şi merge spre extrema dreaptă. Vrem să tragem un semnal de alarmă aici, în Transilvania, unde trăiesc români şi maghiari, care vor cooperare interetnică, şi nu tensiuni.

Alex Boguș

Potrivit acestuia, printre cei zece tineri se află români, maghiari şi francezi. Tinerii au fost înconjuraţi de jandarmi şi au rămas pe trotuarul din faţa şcolii.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă, vineri, la inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcţiona o şcoală profesională. Potrivit reprezentanţilor Episcopiei Reformate a Ardealului, noua clădire a Liceului Teologic Reformat, care datează din anul 1895, a fost renovată în totalitate cu sprijinul financiar al Guvernului Ungariei.

 D.M.