18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 21:02

Protest în Piața Universității din Capitală, față de conflictul din Fâșia Gaza

spot_img

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității din București pentru a protesta față de conflictul armat din Fâșia Gaza.

Protestatarii au pancarte pe care scrie “Libertate pentru Jerusalem, capitala Palestinei” și scandeaza “Palestina liberă!”

Confruntările violente dintre trupele israeliene și palestinieni s-au răspândit și în Cisiordania, după mai multe zile de ostilități în Fâșia Gaza. Sunt 150 de morți și peste o mie de răniți.

Un raid aerian israelian care a vizat orașul Gaza sâmbătă dimineață s-a soldat cu cel puțin 10 morți, inclusiv copii.

Forțele israeliene au folosit gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc și muniție de război, în timp ce palestinienii au aruncat cu cocktailuri Molotov.

Mii de militanţi palestinieni sunt implicaţi în confruntări cu militari israelieni în localităţile Yaabad, Jenin, Beita, Salfit, Urif şi Ierihon.

Armata israeliană a anunțat că a efectuat o operațiune pe timpul nopții pentru distrugerea unei rețele de tuneluri ale Hamas în Gaza, însă că trupele sale nu au pătruns în Gaza. De asemenea, a adăugat că de joi seară și până vineri dimineață, 220 de proiectile au fost lansate din Fâșia Gaza.

Sursa Foto: Antena 3