-3.2 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 10:22
No menu items!

Protest în fața Guvernului! Jandarmeria nu-și dorește contact fizic cu participanții

spot_img

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, adunarea publică este ilegală, însă Jandarmeria încearcă să gestioneze situaţia fără a avea incidente. Acesta este primul protest din România de la impunerea stării de urgență cauzată de pandemia de SARS-CoV-2, însă participanții nu și-au luat prea mari măsuri de protecție. Ei scandează, huiduie, agită steaguri tricolore și cer demisia Guvernului Orban pentru proasta gestionare a situației de urgență, fără să țină cont de regulile privind distanțarea socială.

“Am formulat o serie de recomandări pentru persoanele care participă la adunarea publică, prin exemplul personal al jandarmilor, care poartă măşti şi mănuşi de protecţie. Încercăm să avem un dialog cu participanţii la adunarea publică de la o distanţă sigură“, a declarat, pentru AGERPRES, Alexandru Iacob.

El a precizat că măsurile sunt aplicate progresiv, iar conducătorul acţiunii va decide dacă este nevoie de o măsură mai drastică, însă un lucru pe care Jandarmeria nu îl doreşte este contactul fizic cu participanţii.

Comunicatul Jandarmeriei

”În mediul online au fost anunțate mai multe evenimente prin care cetățenii sunt invitați să participe la manifestații publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se numără și aceea de interzicere a organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri în spații deschise.

Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați și să nu răspundeți la astfel de evenimente. Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, a transmis Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.
SURSA FOTO: www.news.ro