17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 4:56
No menu items!

Protest în Capitală. Sindicaliștii din Sănătate, așteptați la negocieri de miniștrii Rafila și Budăi

spot_img

Sindicaliștii din Sănătate, cei care protestează astăzi în Capitală, ar putea avea o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și cu ministrul Muncii, Marius Budăi.

Miniștrii Rafila și Budai au confirmat deja prezența la negocierile care ar putea pune capăt protestelor, însă prezența premierului este deocamdată incertă. Întâlnirea lui Nicole Ciucă cu sindicaliștii depinde de ședința de Guvern de astăzi.

​Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, miercuri, că se încearcă să se găsească soluţii astfel încât să nu se pună problema unei greve generale în sectorul sanitar. El spune că se întâlneşte în fiecare zi cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar.

Angajații din Sănătate ies astăzi în stradă. Nemulțumirile acestora sunt legate de salarii și sporuri, dar și de blocarea angajărilor în sistem după adoptarea de către Guvern a „Ordonanței austerității”, în luna mai.

Federația sindicală Solidaritatea Sanitară a anunțat pentru astăzi, începând cu ora 11:00, mitinguri de protest în fața sediului Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului și un marș de protest pe traseul Piața Victoriei (Guvern) – Piața Revoluției (Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii) – Piața Constituției (Parlament).

                                                                                                                  Adina Silav