28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:20
No menu items!

Protest impresionant la Secția 5 Poliție în memoria fetiței ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni

spot_img

Zeci de bucureșteni au protestat, sâmbătă, în fața sediului Secției 5 de Poliție din București, aprinzând candele în memoria Raisei, fetița pe care un polițist de la secție a accidentat-o mortal pe trecerea de pietoni. Fetița a fost înmormântată sâmbătă. 

Oamenii s-au adunat în fața Secției 5 Poliție, sâmbătă după-amiază, după înmormântare,  și au aprins lumânările în tăcere. 

Reamintim că sâmbătă au început audierile în cazul tragicului accident în care două fetițe au fost spulberate pe trecerea de pietoni de un polițist de la Secția 5 de Poliție din Capitală. La audieri, martorii au făcut și ei mărturii șocante, a dezvăluit, sâmbătă, Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

“Ancheta se desfășoară pe repede înainte, pentru că s-au făcut mai multe audieri. Eu am participat aseară la prima audiere – a fost audiată acea doamnă care lucra la magazinul din colț și de fapt informațiile că a fost mutată cu bocancul s-au transformat din informații de presă în probe în dosar.

Martorul spunea că fetița era inconștientă și nu mișca și a observat că polițistul a mers la fetiță pe care a mișcat-o cu bocancul și a întors-o pe o parte. Apoi au venit doi bărbați care l-au întrebat pe polițist de ce mișcă victima și i-au spus să sune la Salvare.

Apare în declarația martorei un Duster alb în care a fost urcat polițistul cu alți polițiști, care și ei la rândul lor vor trebui audiați. După ce s-au inflamat spiritele acel Duster a plecat. Deci, sunt multe elemente care ar trebui clarificate”, a declarat avocatul, la Antena 3.

Polițistul vinovat de accident este cercetat sub control judiciar pentru ucidere din culpă. 

Raluca Dan