0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 15:18
No menu items!

Protest împotriva intereselor imobiliare de la Primăria Capitalei

spot_img

Oprescu Sorin_SZ

Zeci de persoane au protestat astăzi în faţa Primăriei Capitalei,împotriva intereselor imobiliare din Primăria lui Sorin Oprescu, oamenii fiind nemulțumiți că zeci de chiriași din casele naționalizate ajung în stradă. Bucureștenii au cerut, totodată, asumarea unui angajament al Municipalităţii și asigurarea relocării chiriașilor în locuinţe corespunzătoare, cel târziu în ziua evacuării.

Legea nr. 112/1995 spune clar că nicio persoană nu poate fi evacuată înainte să i se asigure o locuinţă fie de primărie, fie de către proprietar. Cererile noastre vizează respectarea legilor ce ţin de protecţia chiriaşilor din casele naţionalizate,
a declarat Victor Vozian, reprezentant al Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire.
Totodată, protestatarii l-au acuzat pe edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, că nu se implică în rezolvarea acestei probleme, deși a fost una din promisiunile acestuia în campania electorală din 2008, când a câștigat pentru prima dată alegerile locale pentru ocuparea fotoliului de primar general.  El spunea atunci că va rezolva 44.000 de cereri de casă. După șase ani, abia a rezolvat aproximativ 200, mai susțin protestatarii.
Oamenii care au participat la protestul organizat în fața Primăriei Capitalei au adus pancarte pe care au scris: „Evacuări inumane pentru interese imobiliare”, ”Dacă ar fi copiii voştri în stradă, tot la fel aţi proceda?”, respectiv „Mii de case goale, mii de oameni în stradă, unde e dreptatea?”.
Un protest similar a avut loc și la Cluj.
A.M.