5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 9:08

Protest faţă de despăduririle abuzive, în Capitală

spot_img

Potrivit organizatorilor, manifestanții vor pleca, la ora 17.30, spre sediul Guvernului României din Piața Victoriei, după care se vor deplasa spre Palatul Cotroceni, iar în final se vor îndrepta spre Ministerul Mediului din Piața Constituției

protest_bucuresti

Sute de persoane protestează, de la ora 16.00, la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, din București, față de despăduririle abuzive, acțiunea fiind organizată de organizații nonguvernamentale care se ocupă de protecția mediului.

Potrivit organizatorilor, manifestanții vor pleca, la ora 17.30, spre sediul Guvernului României din Piața Victoriei, după care se vor deplasa spre Palatul Cotroceni, iar, în final, se vor îndrepta spre Ministerul Mediului din Piața Constituției.

Potrivit Organizației de mediu WWF-România, locuitorii din 14 municipii din țară și românii din șase orașe din străinătate vor protesta, pe parcursul zilei de sâmbătă, pentru oprirea despăduririlor abuzive, dar și cu scopul ca pădurile din România să devină o prioritate națională pentru autoritățile statului.

Românii din țară și de peste hotare se mobilizează pentru păduri pe 9 mai, o cauză care la prima vedere nu le afectează în mod imediat și direct calitatea vieții. Pentru noi este încă o dovadă că oamenii își doresc un viitor în armonie cu natura și că gândul unei lumi fără păduri îi alarmează. WWF va protesta alături de ei și de organizațiile din România pentru ca pădurile să devină o prioritate pentru întregul Guvern, pentru toată instituția Parlamentului, nu doar pentru un minister de resort sau pentru câțiva deputați preocupați de mediu.

WWF-România

Potrivit centralizării realizate de organizație, protestele, care se vor derula sub sloganul “Împreună putem opri masacrul pădurilor”, sunt programate să aibă loc în București, Alba-Iulia, Baia Mare, Brașov, Cluj, Focșani, Iași, Ploiești, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Vaslui, Constanța (pe 10 mai va avea loc protestul “DA parcurilor și pădurilor, NU mall-urilor în Constanța”), precum și în Stockholm, Madrid, Viena, Paris, Montreal și Londra.

Evenimentul organizațiilor de mediu este susținut și de Federația Proprietarilor de Păduri, care consideră că mișcarea socială este o solidarizare la problemele sectorului forestier semnalizate de proprietarii de păduri în ultimii ani.

Pe de altă parte, platforma de campanii online de-clic.ro anunță lansarea petiției “Salvează pădurea: ia drujba din mâna Holzindustrie Schweighofer!’, document semnat de peste 6.000 de persoane la doar o zi de la anunțare.

R.D.