28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:16
No menu items!

Protest cu fumigene la Guvern. „În campanie ne daţi, după voi ne îngheţaţi”, scandează bugetarii

spot_img

Zeci de sindicalişti de la mai multe organizaţii de profil protestează, miercuri, în faţa sediului Guvernului, faţă de deciziile Executivului de a îngheța anul acesta veniturile bugetarilor. Oamenii au aprins cu fumigene roşii, galbene şi albastre.

Sindicalişti din diverse domenii, afiliaţi la Publisind, s-au adunat, miercuri, pentru a protesta față de înghețarea salariilor, față de condiţiile de muncă şi de decizia Guvernului de a nu majora veniturile celor din sistemul bugetar.

Astfel, sindicaliştii din Poliţia Penitenciare reclamă condiţiile de muncă, sunt nemulţumiţi de statutul lor şi de faptul că poliţiştii din unităţile de detenţie sunt nevoiţi să lucreze numeroase ore peste program din cauza schemei de personal subdimensionate. Sindicalişti din asistenţa socială acuză, la rândul lor, salariile mici şi faptul că au fost nevoiţi ca, în perioada stării de urgenţă, să rămână în centrele în care lucrează. La protest mai participă sindicalişti din poliţie, din domeniul tineretului şi sportului, finanţe, dar şi reprezentanţi ai pensionarilor.

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” organizează „Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor”, la sediul PNL Bucureşti şi apoi în Piaţa Victoriei. La proteste sunt prezenți și reprezentanții Cartelului Alfa, din mai multe domenii de activitate.

Protestatarii acuză Guvernul că „blochează” salarizarea unitară şi susţin că nu ei au făcut legea care prevede mai multe sporuri la salarii de bază mici.

Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum „Cîţu şi Guvernu său ne-ajută s-o ducem rău!”, „Pentru ordonanţă, zero toleranţă”, „Cu masca protestăm, salariu-l dezgheţăm”, „În campanie ne daţi, după voi ne îngheţaţi”, „Dialogul l-aţi uitat şi pe noi ne-ați îngheţat”. Oamenii au scandat „N-aveţi niciun rost, ne conduceţi prost!”, „Jos Guvern mincinos!” şi au cântat imnul, aprinzând fumigene roşii, galbene şi albastre.

Și la sediile prefecturilor din țară, de la Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa au loc proteste azi, ale angajaților din industria feroviară.