27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 23:34
No menu items!

PROTEST al revoluționarilor la Guvern

spot_img

Doi dintre protestatari se află în greva foamei

greva_foamei

Aproximativ 30 de revoluţionari, dintre care doi sunt în greva foamei, protestează, luni, în apropierea sediului Guvernului. Aceștia sunt nemulţumiţi de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoştinţei faţă de luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei din 1989.

Manifestanţii au agăţat de copacii din parcul din fața Muzeului „Grigore Antipa” bannere inscripţionate cu revendicările lor: „Solicităm dialog cu Victor Ponta”, „Cerem respectarea tuturor legilor”, „Vrem să redăm speranţa tinerilor şi să ştergem lacrimile bătrânilor”, „Greva foamei împotriva corupţiei generalizate ridicată la rang de politică de stat”.

Revoluţionarii au scandat şi au spus în cor „Tatăl nostru”, precizând că în acest fel se roagă pentru cei doi revoluţionari care sunt în cea de-a nouăsprezecea zi de grevă a foamei, dar şi pentru cei care care au murit în Revoluţia din 1989.

Proteste ale revoluţionarilor au avut loc şi luna trecută, în apropierea sediului Guvernului, la unele dintre acţiuni jandarmii fiind nevoiţi să intervină, după ce manifestanţii au blocat, pentru scurt timp, Bulevardul Kiseleff sau Bulevardul Aviatorilor.

Premierul Victor Ponta declara că în România sunt 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie ’89 şi care şi-au riscat viaţa, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens.

R.D.