19.6 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 11:34
No menu items!

Protest al angajaților de la Iberia

spot_img

Protest al angajaților de la Iberia

Cel puţin 2.000 de salariaţi ai companiei aviatice spaniole Iberia protestează, după ce discuțiile dintre conducere și sindicate, legate de restructurarea companiei, au dat greș.

 Negocierile s-au blocat după ce patronatul și-a anunţat decizia de a renunţa la 4.500 de angajaţi, însă discuţiile vor continua până la 31 ianuarie.

 Iberia este pe cale să piardă bătălia cu companiile low-cost, principalul vinovat fiind criza financiară din Spania.

 Angajaţii Iberia sunt de părere că fuziunea cu British Airways a fost în dauna companiei spaniole, deoarece aceasta a pierdut în nouă luni peste 260 de milioane de euro, în timp ce compania britanică a câştigat în aceeaşi perioadă aproape 290 de milioane.

 “Am fost profitabili şi acum facem pierderi, iar cealaltă companie, cu tot respectul, face mari profituri pe cheltuiala noastră, iar noi pierdem tot. Se fac tăieri în reţeaua de linii aeriene, cel mai vechi avantaj al Iberiei. Aşa că nu credem că e corect sau drept. Fuziunea trebuia să aibă loc între egali, nu unul să-l înghită pe celălalt”, a precizato însoțitoare de bord.

 Planul de restructurare cuprinde de asemenea şi renunţarea la 25 de avioane şi la închiderea unor linii considerate nerentabile.

C.I.