27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:02
No menu items!

Prorector al Universităţii “Ovidius” din Constanţa, urmărit penal de DNA

spot_img
Prorectorul Gabriela Stanciu, în fața DNA

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus începerea urmăririi penale faţă de Gabriela Stanciu, prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, pentru luare de mită şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Gabriela Stanciu exercită în prezent atribuțiile de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Aceasta a fost pusă sub acuzare în dosarul în care este acuzată de fapte de corupţie reţinute în sarcina rectorului Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Tot în dosar s-a început urmărirea penală faţă de Lucica Toader, persoană fără calitate specială, pentru dare de mită.

În luna iulie 2012, învinuita Gabriela Stanciu, în calitate de prorector, a primit suma de 1.500 de euro de la Lucica Toader pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a-i pune la dispoziţie subiectele şi răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie.

„Concret, în schimbul banilor, învinuita Stanciu a pus la dispoziţia acesteia, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, răspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de întrebări. În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor şi răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Toader a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa”, precizează un comunicat al DNA.

Lucian Mera

Foto Liviu Untaru