23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:20

Propunerea de arestare preventivă a lui Boldea, în noul dosar, ramâne respinsă

spot_img

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, vineri, cu majoritate de voturi, recursul parchetului împotriva deciziei Cuţii de Apel (CA) Galaţi, care respinsese iniţial propunerea de arestare a fostului deputat Mihail Boldea într-un nou dosar.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins, în 26 octombrie, propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei implicaţi în dosarul în care este acuzat şi fostul deputat Mihail Boldea de înşelăciune şi evaziune fiscală, o singură persoană primind interdicţia de a părăsi localitatea.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă pentru Mihail Boldea, Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu.

“S-a respins ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a acestor persoane, doar Mircea Bivol a primit interdicţia de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, Irina Alexandra Boldea.

Fostul deputat Mihail Boldea rămâne însă în arestul IPJ, fiind cercetat într-un alt dosar privind fraude imobiliare. Fratele acestuia, şeful DSP Galaţi, Valentin Boldea, a primit încă de miercuri intredicţia de a părăsi ţara pentru 31 de zile.

Procurorii DIICOT i-au acuzat pe fraţii Boldea că au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin creşterea artificială a cheltuielilor aferente unor achiziţii publice şi prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la suma de 450.000 de euro.