Propunere: Plăcuţele cu numele primarilor pe domeniul public, interzise

Administraţia locală din Bucureşti nu mai vrea ca primarii de sector să îşi pună numele pe plăcuţele obiectivelor finalizate de ei în timpul mandatului.

Consilierii generali care cer interzicerea plăcuţelor spun că vor să elimine, astfel, „campania electorală mascată” a primarilor de sector.

Aleşii din consiliu susţin că mai mult, plăcuţele cu numele primarilor au ajuns să coste mai mult ca indicatoarele auto. Un fel de achiziţie de lux, aşa cum au fost cele legate de spaţiile verzi – panseluţe, arbuşti şi flori de milioane de euro. Proiectul, care va fi gata până la şedinţa Consiliului Primăriei Capitalei din luna februarie, prevede interzicerea “amplasării plăcuţelor ornamentale şi decorative, inscripţionate cu numele primarilor în funcţie, în Bucureşti, în orice formă de prezentare, pe raza domeniului public al Municipiului Bucureşti”. Totodată, proiectul stipulează interzicerea cheltuirii de fonduri publice din bugetele locale sau al Primăriei Capitalei pentru cumpărarea sau fabricarea de plăcuţe ornamentale şi decorative inscripţionate cu numele primarilor în funcţie, de pe raza Capitalei.

Iniţiativa a mai fost propusă cu câţiva ani în urmă, dar a fost respinsă de aleşii locali din mandatul fostului edil Sorin Oprescu.

M. Nedelcu

NICIUN COMENTARIU