Propunere legislativă: Boboteaza, declarată sărbătoare legală

Proiectul a fost depus la Senat, săptămâna aceasta, pe 19 februarie, şi se află în consultare publică

colaj-boboteaza

Bugetarii ar putea beneficia de anul viitor de o zi liberă în plus. Senatorul PSD Ovidiu Donţu propune, într-un proiect de lege, ca ziua de 6 ianuarie, Boboteaza, să fie declarată liberă, considerând că sărbătoarea Botezului Domnului este una dintre cele mai importante sărbători religioase, iar aceia care doresc, să poată participa la ceremonii.

Donţu propune ca ziua de 6 ianuarie să fie considerată sărbătoare legală şi zi liberă, alături de celelalte zile de 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie- Sfântul Apostol Andrei, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun şi cele două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale ale cultelor religioase, altele decât cele creştine.

“Sărbătoarea Botezului Domnului – Boboteaza sau Epifania- este una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an, prăznuită în data de 6 ianuarie de către cei care sunt ortodocşi, catolici, precum şi de penticostali”, a apreciat senatorul PSD, citat de MEDIAFAX. Acesta a adăugat că 93, 28% din populaţie este cu religii declarate.

Potrivit senatorului PSD, introducerea acestei zile ca sărbătoare legală în care nu se lucrează ar fi un demers în urma căruia cei care doresc să participe la ceremoniile religioase din această zi, ar avea toate condiţiile să se manifeste astfel. Ovidiu Donţu a mai arătat că în anul 2015, la fel ca şi în 2013 şi 2014, salariaţii s-au bucurat de 8 zile libere legale, care au fost în timpul săptămânii.

Proiectul a fost depus la Senat pe 19 februarie şi se află în consultare publică.

R.D.

NICIUN COMENTARIU