3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:45
No menu items!

Propunere a patronatelor: Clienții care nu primesc bon fiscal în restaraunte pot pleca fără să plătească

spot_img

restaurant

Clienții restaurantelor și barurilor care nu emit bon fiscal vor pleca fără să plătească, potrivit unei propuneri a patronatelor din turism, citate de mediafax.ro.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism și Federația Patronatelor din Turism au trimis recent o listă cu 25 de puncte către Guvern,  măsurile având ca scop redresarea turismului romanesc.

Patronatele mai propun TVA de 9% în alimentația publică, trecerea bacșișului pe notă și scutirea de jumătate din taxele și impozitele pe clădire pentru hotelurile cu activitate sezonieră.

Posibilitatea oferită clienților de a nu plăti dacă nu primesc bon fiscal este inspirată după modelul aplicat în Grecia.

”În acest fel, personalul de servire va fi determinat să emită nota de plată fiscalizată, sub sancțiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel încasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit și alte taxe”, a declarat Lucia Morariu, președintele ANAT.

O altă solicitare este stabilirea unui program de promovare care să susțină turismul medical în România și elaborarea în regim de urgență a unei broșuri dedicate.

S.Z.