9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 12:55

Proprietarul PRO TV a murit într-un accident de elicopter în Alaska VIDEO

Cel puțin cinci persoane au murit, sâmbătă, într-un accident de elicopter produs în Alaska. Din primele informații, se pare că printre persoanele decedate se află și miliardarul ceh, Petr Kellner, patronul Pro TV, afirmă surse citate de postul ABC News, citat de Antena3. 

Potrivit surselor citate, accidentul aerian a avut loc în zona Gheţarului Knik, situat la 80 de kilometri est de oraşul Anchorage. Nu este clar dacă elicopterul s-a prăbuşit pe gheţar sau în apropierea acestuia.

Echipele de intervenţie au localizat duminică după-amiază (în cursul nopţii de duminică spre luni, ora României) resturile elicopterului şi au găsit cinci persoane decedate şi un rănit.

Persoana rănită se afla în stare gravă şi a fost transportată urgent la spital.

Accidentul aerian este investigat de Oficiul american pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB). Elicopterul efectua, cel mai probabil, un zbor turistic în zona Gheţarului Knik, situat în partea de nord a Munţilor Chugach.

Omul de afaceri ceh era un practicant al schiului pe ghețar, un sport extrem foarte scump care presupune lansarea pe ghețar, dintr-un elicopter special adaptat, pentru a coborî pe zăpada neatinsă de nimeni. Costul unei astfel de aventuri este de aproximativ 15.000 de dolari de persoană.

În vârstă de 55 ani, Petr Kellner este considerat cel mai bogat om din Cehia. Kellner, care a ajuns la un acord pentru cumpărarea companiei-mamă a PRO TV de la grupul american AT&T, deține un imperiu economic cu legături extrem de strânse cu piața rusă, dar și cu China, potrivit presei locale și internaționale.