3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:32
No menu items!

Proprietarii și chiriașii imobilelor familiei Voiculescu, chemați la DNA pentru sechestru. UP DATE

spot_img

DNA a citat proprietarii şi chiriaşii terenurilor şi clădirilor din dosarul ICA, sau pe avocații acestora, pentru a le aduce oficial la cunoștință instituirea sechestrului pe bunuri.

grivco

UP DATE.

Avocatul Maria Vasii a declarat că a contestat în instanță sechestrul pus pe sediul Antenelor din Șoseaua București-Ploiești. Vasii  adăugat că sechestrul nu are temei legal.

La discuții a ajuns doar Maria Vasii, avocata lui Dan Voiculescu.

Ministerul Finanţelor este instituţia care trebuie să execute sechestrul în dosarul ICA, în urma căruia Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. ANAF nu a primit însă decizia definitivă a instanţei.

În urma sentinţei, urmează să fie recuperat şi prejudiciul creat în acest dosar, care se ridică la circa 60 de milioane de euro. În acest sens, instanţa a dispus o serie de măsuri asiguratorii pe averea familiei Voiculescu şi confiscarea unor bunuri mobile şi imobile aparţinând atât lui Dan Voiculescu, cât şi celor două fiice ale sale, Camelia şi Corina Voiculescu.

Astfel, vor fi confiscate, printre altele, terenurile şi construcţiile din strada Gârlei în care se află sediul Grivco, precum şi imobilul din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, în care funcţionează redacţia Antena 3. Instanţa a dispus, totodată, confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina Voiculescu, reprezentând contravaloarea donaţiilor în acţiuni ale ICA făcute de Dan Voiculescu. În acelaşi timp, urmează să fie pus sechestru pe conturile lui Dan Voiculescu din ţară şi din străinătate, pentru recuperarea a peste 3,5 milioane de dolari, reprezentând chiria încasată de la Romtelecom pentru sediul din Băneasa, împreună cu fiicele sale în calitate de acţionare la compania Grivco.

S.M.