15.6 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 5:04
No menu items!

Propolisul, sănătate la pachet

spot_img

Propolisul, sănătate la pachet

Este considerat și descris ca un aliment cu energie pură, care oferă  protecție împotriva microorganismelor.Propolisul stimulează funcționalitatea sistemului imunitar și este singurul produs recomandat ca remediu natural pentru o arie foarte largă de afecțiuni.

Antiinfecţios puternic: propolisul este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut pănă acum,  distrugând nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite şi neutralizează 30 de tipuri de virusuri, inclusiv varietăţile lor.

Proprietăţi antivirale şi antibiotic: propolisul conține o multitudine de substanţe cu efecte terapeutice: derivaţi flavonici (vitamina P), acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv şi Gram negativ), aminoacizi, balsamuri, fermenţi, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu), foarte multe substanţe antibiotice şi ceruri. De asemenea conţine şi o serie de vitamine foarte importante pentru sanătatea adulţilor şi a copiilor: vitamina A, B1, B2, B şi E.

Este folosit ca biostimulator, mărind rezistenţa fizică şi înlăturând oboseala şi stresul. Reface ţesuturile afectate de răni, tăieturi şi mai ales arsuri sau degerături, şi este deosebit de eficient în cicatrizarea cu urme foarte puţin vizibile a rănilor ca urmare a operaţiilor. Propolisul vindecă mucoasa bucală şi este recomandat în sângerările gingiilor.

Fumatorii care încearcă să renunțe la acest obicei au un mai mare avantaj dacă mestecă propolis brut, căci acesta saturează o parte din receptorii stimulați de tutun și scade apetitul pentru fumat.

Eficient în răceli şi alte boli respiratorii: virozele respiratorii sunt combătute eficient de către propolis, datorită acţiunilor sale puternic antivirale.

Propolisul mai poate fi folosit cu succes şi în bolile aparatului digestiv, fie ele virale sau infecţioase, precum enterita, colita acută şi cronică.

Totodată propolisul ajută şi în hipertensiune şi ateroscleroză, este adjuvant în hepatita de toate tipurile şi în meningită, şi este benefic pentru aparatul urinar, prevenind şi tratând infecţiile reno-urinare. Pentru hepatite cronice, cu virus B, C sau D, propolisul se poate folosi pentru a menține sub control valorile încărcăturii virale, și chiar de a le scădea uneori până la valori insesizabile.

C.I.