-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 3:58
No menu items!

Promoţia Academiei de Poliţie a primit marţi primul grad profesional. Şefa de promoţie – media 9,95

spot_img

497 de studenţi au absolvit anul acesta cursurile Academiei de Poliţie, iar 447 dintre ei au fost repartizaţi în structurile Ministerului Afacerilor Interne

O fată care a obţinut media de absolvire 9,95 este şefa promoţiei Academiei de Poliţie “A. I. Cuza” Bucureşti care a primit, marţi, primul grad profesional – subinspector, în cazul celor de la specializarea Poliţie şi Poliţie de Frontieră, şi sublocotenent, pentru viitorii jandarmi şi pompieri.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), 497 de studenţi au absolvit anul acesta cursurile Academiei de Poliţie, iar 447 dintre ei au fost repartizaţi în structurile MAI. Astfel, 233 de absolvenţi (147 de băieţi şi 86 de fete) vor lucra la Poliţie, 69 (53 de băieţi şi 16 fete) la Poliţia de Frontieră, 97 (85 de băieţi şi 12 fete) vor fi jandarmi, iar 48 vor activa în structurile de pompieri. Alţi 50 de absolvenţi au fost instruiţi pentru a activa în structurile Ministerului Justiţiei, având specializarea  – Penitenciare.

Pentru prima dată după patru ani, promoţia 2014 va fi încadrată direct, în condiţiile în care, în anii precedenţi, absolvenţii Academiei de Poliţie au fost obligaţi să aştepte mai multe luni până când s-au creat posturi pentru ei.

Absolvenţii vor fi repartizaţi la noile locuri de muncă începând cu 28 iulie, în funcţie de mediile obţinute şi de necesarul de personal.

Şeful de promoţie este Loredana Basamac, care a absolvit Facultatea de Poliţie, specializarea Drept, cu 9,95.

Rezultate deosebite, care i-au clasat pe primul loc în facultățile pe care le-au absolvit, au mai obținut sublocotenet Francisc-Vladimir Kubinyecz (Facultatea de Pompieri, specializarea Instalaţii pentru Construcţii) și Raul-Dorel Moldovan (Facultatea de Arhivistică, specializarea Arhivistică).

La festivitatea de absolvire au fost prezenţi, pe lângă rudele şi prietenii studenţilor, premierul Victor Ponta, ministrul afacerilor interne, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul apărării, Mircea Duşa, ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, şeful SIE, Teodor Meleşcanu, fostul ministru al afacerilor interne Radu Stroe şi toţi şefii de arme din structurile MAI.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea i-a felicitat pe viitorii ofițeri ai MAI și le-a urat succes în carieră.

După 4 ani în care promoțiile Academiei de Poliție au fost obligate să aștepte luni de zile până la încadrarea efectivă în muncă, anul acesta întreaga promoție va fi  încadrată la termen. Am promis acest lucru de când am venit în Ministerul Afacerilor Interne și iată, cu sprijinul domnului Prim-ministru, ne-am ținut de cuvânt!

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

 Gabriel Oprea le-a amintit proaspeților absolvenți și despre riscurile și sacrificiile pe care le presupune calitatea de angajat al MAI, dar și despre valorile care trebuie să le ghideze cariera: Onoare, Patriotism și Loialitate față de țară și români.   

Astăzi faceți un legământ cu țara și veți profesa într-o instituție de elită: Ministerul Afacerilor Interne – o instituție care reprezintă coloana vertebrală a statului român. Iar Ministerul Afacerilor Interne vă primește astăzi în rândurile sale cu speranță și încredere!Vă doresc tuturor ca spiritul deschis și îndrăzneț cu care ieșiți acum de pe băncile școlii să nu fie înfrânt și să nu ajungeți niciodată să considerați firești minciuna, abuzul sau nedreptatea. Să vă păstrați demnitatea și curajul intacte!

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

R.D.