12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 7:20

Proiectul “România educată” pierde 1,1 miliarde de euro din PNRR

spot_img

O “tăiere” importantă – 1,1 miliarde de euro din 4,4 miliarde de euro – ar putea afecta proiectul “România educată” pentru finanțările prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), susțin surse oficiale citate de Hotnews.ro.

Potrivit surselor citate, din afara sistemului de educatie s-ar fi propus o “tăiere” de la 4,4 miliarde de euro la 3,3 miliarde de euro a banilor europeni care vor fi alocați proiectelor pentru educație prin PNRR.

Cea mai mare “tăiere” ar putea viza fondurile prevăzute inițial pentru finanțarea proiectelor universităților.

De asemenea, ar putea fi diminuate sumele și de la capitolul pentru construirea de creșe și de la cel privind sustinerea învățământului dual și dotarea laboratoarelor din școli.

Coaliția a agreat proiecte de 29 de miliarde de euro pentru finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), față de peste 40 de miliarde de euro, inițial, iar ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, susținea că există diferenţe de opinie între Guvern şi Comisia Europenă, dar “nu este nimic dramatic”.

România a anunțat că va depune pe masa Comisiei Europene Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe 31 mai, după ce termenul de depunere a fost amânat cu o lună.