Proiectul privind reducerea CAS din toamnă, adoptat de deputați

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul proiectului de lege privind scăderea contribuțiilor de asigurări sociale la angajator

camera deputatilor

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu unanimitate, proiectul de lege privind reducerea CAS de la 1 octombrie cu 5 puncte procentuale, premierul Victor Ponta arătând că datele de la INS confirmă că România este în graficul stabilit cu instituţiile internaţionale şi că poate lua această măsură.

Ponta a spus că reducerea CAS este o iniţiativă care a fost în programul USL şi a fost susţinută şi de celelalte forţe politice.

“Această iniţiativă a fost în programul de guvernare a USL, dar a fost susţinută şi de celelalte forţe politice, este în favoarea dezvoltării României. Datele primite de la INS confirmă o creştere economică de aproape 4%, am primit datele privind încasările din primele 6 luni şi suntem în graficul stabilit cu instituţiile internaţionale, deci putem să luăm această măsură”, a afirmat Ponta.

El a adăugat că ar fi o măsură care ar acorda şi mai multă încredere celor care investesc în România pe termen mediu şi lung şi creează locuri de muncă, menţionând că PSD, care este un partid de stânga, susţine “o măsură foarte bună de relaxare fiscală”.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect, deputaţii PDL şi PNL crititând, totuşi, că această măsură de reducere a CAS nu este luată mai devreme, de la 1 august. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

Guvernul a aprobat în luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Numărul actual al salariaţilor din România este de aproximativ 4,6 milioane.

C.C.

NICIUN COMENTARIU