25.8 C
București
luni, 26 septembrie 2022 - 18:26
No menu items!

Proiectul de lege privind transferul STS la Ministerul de Interne a ajuns la Parlament. Vezi ce conține

spot_img

STS_sediu

Planul de trecere a STS din subordinea Administrației Prezidențiale la Ministerul de Interne este deja în linie dreaptă. Proiectul de lege prin care se va face această schimbare se află deja la Parlament și, după mici ajustări, el va fi depus, probabil în procedură de urgență. Fără a fi încă oficial asumat, acest proiect este deja contestat de către PDL, liderul democrat-liberal anunțând că îl va contesta la Curtea Constituțională.

Anunțul lui Blaga l-a făcut pe Victor Ponta să râdă, în condițiile în care președintele PDL și-a manifestat intenția de a contesta o lege pe care nici nu a văzut-o și nici nu știe exact ce conține, cu excepția titlului.

Ce să conteste dacă nu au văzut legea? Credeam că ies din penibil după ce au scăpat de madam Udrea! Domnul Blaga uită că atunci când era la MI susținea trecerea STS în subordinea sa. Aceste instituții nu sunt ale lui Băsescu, nu a venit cu ele de acasă și nu am văzut nici o instituție că moare dacă se schimbă șeful”

Victor Ponta
prim-ministru

STS – un departament la Interne, condus de un secretar de stat

Proiectul de lege privind reorganizarea STS are cinci articole.  Primul dintre acestea prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier.

Proiectul mai precizează că, la momentul intării în vigoare, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Proiectul de lege abrogă apoi o serie de articole din Legea STS care prevăd că serviciul se află în coordonarea CSAT.

Nicoleta Vera