3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:22
No menu items!

Proiectul de lege care prevede trecerea STS la Interne, adoptat de Camera Deputațilorr

spot_img

STS_sediu

Proiectul de lege prin care Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a trecut, prin adoptare tacită, de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege a fost iniţiat de PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de act normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere – 20 martie 2014 – a fost depăşit, urmând să fie dezbătut de Senat, forul decizional.

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi sau eliberaţi din funcţie prin decizia primului ministru.

În proiect se mai arată că, la data intrării în vigoare a acestui proiect de lege, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

R.D.