16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:23
No menu items!

Proiectul Anghel Saligny a fost ADOPTAT în ședința de Guvern. Miniștrii USR PLUS, absenți nemotivat

spot_img

Controversatul proiect Anghel Saligny, mărul discordiei în coaliția de guvernare, a fost adoptat în ședința de guvern de vineri după amiaza, la care miniștrii USR PLUS au lipsit în bloc.

Știripesurse a intrat în posesia proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny„.

Florin Cîțu a subliniat că ministrul Stelian Ion a avut documentul proiectului încă din data de 17 august, astfel că le-a cerut celor responsabili să vadă dacă ar putea fi vorba, în această situație, „de un abuz de funcție”.

„În 17 august direcția de specialitate a avizat proiectul care ajunsese la MJ, care a rămas la cabinetul ministrului, nu a fost semnat. Aș vrea să se investigheze dacă e un abuz de funcție”, a mai precizat premierul.

„Au fost îndeplinite toate procedurile, cvorumul de şedinţă. A fost respectată procedura în totalitate. De două ori am verificat. Cred că Ministerul Transporturilor e avizator tacit în această procedură”, a declarat Florin Cîţu, întrebat dacă ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a avizat proiectul de OUG privind planul de investiţii „Anghel Saligny”.

Întrebat dacă îi va demite pe miniștrii USR PLUS care nu au participat la ședința de Guvern, Cîțu nu a vrut să dea un ultimatum sau o decizie clară:

Vreau să știu motivația, de ce au lipsit azi. O să vedem la ședința coaliției ce spun”, a declarat Cîțu.

Întrebat dacă va demite secretari de stat sau prefecți, în cazul în care USR PLUS va depune moțiunea de cenzură, premierul a evitat iarăși un răspuns clar, spunând că „Toți suntem oameni de onoare și când depunem o moțiune împotriva noastră, e bizar, și eu mizez pe onoare”.

Marilena Nedelcu