22.3 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 22:06
No menu items!

Proiecție pe clădirea Parlamentului, în urma refuzului deputaţilor de a vota forma finală a legii anti-viol

spot_img

Comunitatea Declic a anunţat că joi, de la ora 20.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, va desfăşura o proiecţie-manifest pe clădirea Parlamentului, în urma refuzului deputaţilor de a vota forma finală a legii anti-viol.

„Parlamentari, cum puteţi dormi noaptea? 110.079 de cetăţeni vă cer să votaţi legea anti-viol!” este mesajul transmis parlamentarilor de către Comunitatea Declic, potrivit unui comunicat al Asociaţiei transmis Agerpres.

Potrivit Declic, deputaţii „ţin la sertar şi amână nejustificat” votul final pentru proiectul Legii anti-viol, deşi au trecut deja mai bine de 3 luni de la momentul la care proiectul a fost avizat de toate comisiile posibile.

„Fiecare zi de întârziere a acestei legi înseamnă noi abuzuri sexuale asupra copiilor. Am văzut că, atunci când au interes, aleşii noştri pot vota o lege chiar şi după doar câteva ore după ce a trecut de comisii. În cazul legii anti-viol, parlamentarii stau de 3 luni cu legea avizată pe masă şi nu fac nimic. Nu putem să nu ne întrebăm ce interese au de ţin blocată o lege care nu face altceva decât să îi protejeze pe copii”, a declarat Denisa Soare, campaigner Declic, citată în comunicat.

Mesajul Comunităţii Declic va fi proiectat pe clădirea Parlamentului timp de o oră, proiecţia fiind realizată cu ajutorul a două proiectoare cu o luminozitate de 60.000 de lumeni, iar mesajul va fi vizibil chiar şi din Piaţa Unirii, aflată la 2 kilometri distanţă faţă de Palatul Parlamentului.

„Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală a fost avizat favorabil în comisii încă din luna decembrie 2022. În forma care a trecut de comisii, proiectul prevede, printre altele, că actul sexual cu un minor mai mic de 16 ani va fi încadrat ca viol. Mai multe detalii despre acest subiect puteţi găsi accesând site-ul Declic şi pagina petiţiei”, precizează Comunitatea Declic.

D.Constantin