18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:14
No menu items!

Proiectele privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor, dezbătute luni, la Senat. UPDATE – Sesiunea extraordinară, suspendată din lipsă de cvorum

spot_img

Guvernul a aprobat, pe 19 august, proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor

senatul-romaniei

> UPDATE

Sesiunea extraordinară a Senatului a fost suspendată, luni, din lipsă de cvorum după ce o parte a parlamentarilor PNL şi PDL au decis să părăsească lucrările, astfel că proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor nu au mai putut fi votate.

După votul pentru proiectul de reducere a CAS, o parte a senatorilor ACL au părăsit sala de plen a Senatului.

Proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor au primit raport de admitere, luni, în Comisia de muncă a Senatului.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş a precizat că cele două legi ale Guvernului au fost votate cu majoritate de voturi în comisia de muncă, primind raport de admitere.

Senatorii vor dezbate, luni, în sesiune extraordinară, proiectele privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, a anunţat vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, după şedinţa Biroului Permanent.

Biroul Permanent a luat în discuție și a decis completarea ordinii de zi. Este vorba despre proiectul de lege privind scutirea la plată a unor debite provenite din pensii; proiectul de lege pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 111 din 2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului. Un alt punct este cel privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, aflată în procedură de reexaminare.

Cristian Dumitrescu
vicepreședintele Senatului

De asemenea, pe ordinea de zi a plenului de luni se mai află și proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

Guvernul a aprobat, pe 19 august, proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor.

D.M.