11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 21:10

Proiect de modificare a legii antifumat cu trei zile înainte de intrarea acesteia în vigoare

spot_img

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice intră în vigoare, joi, pe 17 martie, iar deputatul Daniel Fenechiu anunţă că va depune un proiect prin care reglementarea să fie modificată. Parlamentarul vrea ca, printr-un nou act normativ, să redefinească “spaţiul public închis” şi să permită constituirea cluburilor sau asociaţiilor de fumători.

“Am inițiat și voi depune la Parlament un proiect de modificare a legii pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun. Am hotărât să abordăm cele două mari probleme ale legii antifumat: faptul că spațiul public închis este foarte prost definit și condițiile impuse de lege sunt foarte restrictive. Una dintre reglementări este să se permită constituirea de asociații sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spații pentru fumat, în care să se poată fuma și desfășura activitățile care sunt asociate fumatului, respectiv să bei o cafea, un ceai, o băutură răcoritoare”, a precizat Fenechiu într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

Deputatul a adăugat că propunerea legislativă redefinește spațiul public închis, care ar urma să fie “orice spațiu care este înconjurat de jur-împrejur de pereți”.

Daniel Fenechiu a menționat că legea antifumat “este o lege stupidă, o bătaie de joc la adresa oamenilor care gândesc”, “o lege asemănătoare cu legea prohibiției din Statele Unite”.

R.D.