28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:55
No menu items!

Proiect de lege adoptat pentru proprietarii animalelor de companie, pe plajele Mării Negre

spot_img

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege care prevede că accesul pe plajă al animalelor de companie va fi făcut doar cu respectarea unui set de norme menit să asigure curăţenia mediului înconjurător şi siguranţa tuturor celor aflaţi pe plajele Mării Negre. Nerespectarea obligaţiei de a strânge dejecţiile, de a curăţa zona respectivă şi de a le arunca la gunoi, este sancţionată cu amendă de la 1.000 la 10.000 lei. 

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă a fost adoptat decizional de Camera Deputaților, astfel că va merge la promulgare.

Animalele de companie vor avea acces pe plajele Mării Negre oricând în afara sezonului estival. Pe durata sezonului estival însă, accesul se face numai cu acordul operatorilor de plaje, cu condiţia ca animalele de companie să fie ţinute în zgardă sau ham şi lesă. Prin excepţie, pe durata sezonului estival, accesul câinilor din dotarea Ministerului Afacerilor Interne şi al câinilor utilitari aparţinând persoanelor cu dizabilităţi, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis fără acordul operatorilor de plaje.

Posesorii de animale de companie au obligaţia de a deţine asupra lor pungi pentru strângerea dejecţiilor produse de acestea, de a curăţa zona respectivă şi de a le arunca la gunoi, mai prevede proiectul.

Constituie contravenţie şi este sancţionată cu amendă de la 100 lei la 1.000 lei nerespectarea de către persoanele fizice a obligaţiei de a ţine animalele de companie în zgardă sau ham şi lesă pe toată perioada prezenţei pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic.

Constituie contravenţie şi este sancţionat cu amendă de la 1.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către persoanele fizice a obligaţiei de a strânge dejecţiile produse de animalele de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, de a curăţa zona respectivă şi de a le arunca la gunoi.

E. Stan