1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:53
No menu items!

Proiect cu măsuri dure pentru şoferii inconştienţi: suspendarea permisului auto pentru 3 ani

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) lucrează, încă din luna septembrie a anului trecut, la un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se vor introduce sancţiuni drastice împotriva celor care încalcă regulile de circulaţie. Sancţiunile prevăd chiar şi suspendarea permisului auto pentru o perioadă de 3 ani.

Detalii despre prevederile proiectului de act normativ au fost oferite chiar de ministrul Radu Stroe, în cadrul unei intervenţii televizate, la Realitatea TV.

“Există un proiect de ordonanţă de urgenţă de înăsprire a pedepselor. Am amânat-o în septembrie, pentru că am spus să completăm aceste lucruri. Nu vom pune accent pe amenzi, şi ele vor fi, ci pe suspendarea carnetului de conducere 3-4 ani. Trei luni, cum este în prezent, reprezintă un regim sancţionator în băşcălie, după părerea mea”, a declarat ministrul.

Radu Stroe a mai anunţat că sancţiunile prevăzute în proiect fac parte dintr-un concept care încearcă sa rezolve problemele rutiere integrând mai multe componente instituţionale. “Există mai multe module care trebuie construite, asamblate, pentru a crea un tot al măsurilor ce ar trebui gândite şi adoptate de către Guvern. Un prim modul ar fi cel referitor la programele pe care trebuie să le construiască Ministerul Transporturilor cred, trebuie un modul al modului de examinare a candidaţilor la diversele categorii de permise de conducere. E clar că nu e un lanţ coerent bine pus la punct. Ar trebui un al treilea modul, un regim sancţionator foarte aspru, pentru că, dincolo de ceea ce nu ştim niciodată că se va întâmpla, va trebui să determinăm conducătorul auto la disciplină, pentru că nouă ne lipseşte disciplina în trafic, în conducere, în comportament. Educaţia şi disciplina”, a explicat Radu Stroe.

Ştefan Tănăsescu