23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:24
No menu items!

Progres uriaș în fața invadatorilor ruși. Ucraina a recucerit peste 700 km pătrați din teritoriul său în est și sud

spot_img

Ucraina a recucerit peste 700 km pătrați din teritoriul său în est și sud în timpul unei contraofensive fulgerătoare, a declarat, joi, un general ucrainean, oferind prima evaluare oficială a operațiunii, relatează Reuters.

Unele dintre cele mai mari victorii par să fi fost obținute în această săptămână în timpul unei contraofensive ucrainene surprinzătoare în regiunea Harkov din estul Ucrainei.

”Unităţile militare au străpuns apărarea inamică pe o adâncime de 50 de kilometri. În cursul operaţiunilor active desfăşurate către Harkov, peste 20 de localităţi au fost eliberate”, a spus într-o conferinţă de presă Oleksii Gromov, un reprezentant de rang înalt al Statului Major ucrainean.

Potrivit lui Oleksii Gromov, Ucraina a recucerit, în total, 700 de kilometri pătraţi de teritoriu.

În sud, el dă asigurări că, ”în anumite direcţii”, armata ucraineană a ”avansat adânc în apărarea inamică, cu doi până la câteva zeci de kilometri”, în funcţie de sector.

El nu a făcut nicio precizare geografică, în contextul în care o contra-ofensivă ucraineană se află în curs în regiunea Herson.

”Un anumit număr de localităţi a fost eliberat”, a spus Oleksii Gromov.

În Donbas, militari ucranineni au cucerit câte doi-trei kilometri în jurul oraşelor Hramatorsk şi Sloviansk – aflate în continuare sub controlul Ucrainei – şi au recucerit de la ruşi localitatea Ozerne, potrivit lui Oleksii Gromov.

                                                                                                                   Adina Silav