12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:52
No menu items!

Programul Regio 2014-2020 se semnează marți la Bruxelles. Valoarea totală – 8,2 mld. €. UPDATE

spot_img

Comisia Europeana

Update 16.06: Declarații Corina Crețu: Ne așteptăm ca peste 5.000 de companii să se dezvolte și să inoveze, cu scopul creșterii productivității muncii.

Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru România va fi semnat marți, la Bruxelles, de Corina Crețu, comisarul european pentru politici regionale, și de Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice. Valoarea totală a programului este de 8,2 miliarde euro, din care 6,7 miliarde provin din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, obiectivele programului cuprind sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, facilitarea unui acces mai bun la servicii sociale, comunitare și de sănătate, investiții pentru îmbunătățirea calitatății vieții la oraș, pentru crearea și amenajarea de spații verzi, pentru un transport accesibil și curat și pentru dezvoltarea zonelor urbane defavorizate.

Programul va sprijini, de asemenea, includerea comunităților marginalizate și adaptarea educației și a formărilor profesionale la nevoile pieței de muncă. Un accent special va fi pus pe creșterea eficienței energetice a clădirilor, pentru a contribui în mod semnificativ la tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

În prezent, gradul de absorbție pentru Regio 2007-2013, care se va închide la 31 decembrie 2015, este de aproximativ 65%.