Programul Rabla: Aproximativ 60% din tichete, rezervate în primele trei luni

Pentru acest an sunt disponibile 17.000 de tichete, iar ministrul Mediului crede că acestea ar putea fi epuizate până în luna octombrie

program-rabla

Aproximativ 10.000 de tichete din Programul Rabla, respectiv 60%, au fost deja rezervate în primele trei luni de la lansarea programului, cele mai multe în Bucureşti, Argeş şi Constanţa, a anunţat, joi, ministrul Mediului, Attila Korodi.

Oficialul a declarat că, de la lansarea programului, au fost date aproximativ 3.000 de tichete pe lună şi există posibilitatea ca, până în luna octombrie, să fie epuizate toate tichetele.

“Dacă ne referim la situaţia la nivel judeţean, topul judeţelor cu cel mai mare număr de rezervări este condus de municipiul Bucureşti, cu 2.593 de rezervări, urmat de judeţele Argeş şi Constanţa, cu 534 şi, respectiv, 496 de rezervări. Pe ultimele trei locuri ale clasamentului se află judeţele Mehedinţi, cu 56 rezervări, Bistriţa-Năsăud, cu 44 rezervări şi Sălaj, cu 21 rezervări“, a spus Attila Korodi.

Ministrul Mediului a precizat că “programul merge foarte bine”, fapt care a dus la o creştere cu peste 4% a vânzărilor totale de maşini noi în luna mai faţă de perioada similară a anului 2013.

În ceea ce priveşte situaţia Programului Rabla pentru firme, ministrul Mediului a spus că la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost depuse peste 1.000 de dosare, acestea fiind în curs de analiză, fiins acceptate, până în acest moment, 495 de tichete din cele 3.000 care au fost alocate.

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei maşini mai vechi de opt ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul.

C.C.

NICIUN COMENTARIU