17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 1:17
No menu items!

Programul de guvernare al PSD, pe cale să rupă coaliția cu ALDE. Nemulțumire generalizată în interiorul ALDE

spot_img

Tensiunea din interiorul coaliției de la putere PSD-ALDE atinge cote alarmante, după ce mai mulți lideri ai ALDE au dat de înțeles că nu susțin actualul program de guvernare.

Surse convergente și bine informate ne-au declarat că, în cadrul unei o întâlniri de criză a conducerii ALDE, unde s-au discutat măsurile din noul program de guvernare impuse de PSD, fără consultarea prealabilă a ALDE, s-a a decis ca acestea să nu fie susţinute nici în Guvern şi nici în Parlament.

Explicația surselor citate, dar și cea oficială, exprimată public de diverși lideri ai ALDE, este că un „partid liberal nu poate să susţină măsuri care duc la distrugerea capitalului românesc şi la scăderea veniturilor clasei mijlocii”.

Aceleași surse ne-au precizat că „există o mare nemulţumire în rândul parlamentarilor ALDE şi a organizaţiilor privind modul de colaborare cu PSD”.

De altfel, liderul ALDE Varujan Vosganian, spunea, în ședința Parlamentului de învestire a Guvernului Tudose, de la tribună, că ALDE nu va susține măsuri din actualul program de guvernare.

Andi Topală