2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:46
No menu items!

Programul “Cornul şi laptele” ar putea fi înlocuit de programul “after-school”

spot_img

Programul "Cornul şi laptele" ar putea fi înlocuit, de programul “after-school”

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat, joi, că programul “Cornul şi laptele” ar putea fi înlocuit de programul “after-school” în care să se servească o masă caldă elevilor.

“Mesajele venite din zona de învăţământ preuniversitar şi din presă arătau faptul că elevii nu mai consumă aceste produse (cornul şi laptele). Acestea se strică de multe ori şi sunt aruncate. Întrebarea este de ce să aruncăm bani pentru un program care nu mai are căutare şi să nu facem o analiză foarte serioasă a necesităţilor pe care copiii le au”, a precizat ministrul.

În opinia demnitarului, se impune o analiză riguroasă a necesităţilor pe care copiii le au și este esențial ca banii să fie dirijaţi acolo unde este nevoie.

“Poate că nu toţi copiii au nevoie de acest program. Poate că sunt zone unde copiii nu vin la şcoală şi este important să le oferim o masă caldă după şcoală pentru a-i atrage mai mult să frecventeze cursurile. Pe baza unei analize se va lua o decizie”, a mai precizat Mihnea Costoiu.

în acest sens, ministrul a susţinut că poate fi gândit un program care să fie flexibil la nivel naţional, dar şi unul care să se adreseze diferitelor “zone sărace sau mai puţin sărace”.

C.I.