11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 1:27

Programul “CASA VERDE”. Sute de persoane, la cozi pentru a beneficia de fonduri

spot_img

Sute de persoane s-au așezat, încă de luni dimineața, la cozi, în fața Agențiilor pentru Protecția Mediului din țară pentru a depune dosare pentru obținerea de fonduri în programul “Casa Verde”.

Potrivit Agerpres, cozi s-au format la agențiile din județele Botoșani, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vaslui, Hunedoara, Galați, Argeș, Vâlcea, Brașov, Buzău, Alba, Covasna, Tulcea, Olt, Dolj, Satu-Mare, Mehedinți, Constanța și Maramureș.

Persoanele fizice pot aplica în cadrul Programului “Casa Verde Clasic”, începând cu data de 10 octombrie, în timp ce persoanele juridice pot depune dosare din 17 octombrie, a anunțat, în urmă cu două săptămâni, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP).

Prin Programul “Casa Verde”, populația și persoanele juridice pot beneficia de finanțare, prin agențiile pentru mediu, pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Echipamentele finanțate pentru populație prin “Casa Verde”sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Potrivit Ministerului Mediului, în ceea ce privește persoanele juridice, acestea pot depune dosarele de finanțare în intervalul 17 octombrie-14 noiembrie 2016.

Bugetul alocat pentru ediția din acest an a Programului “Casa Verde Plus” este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populației, iar 34 de milioane –  persoanelor juridice.

R.D.

foto: agerpres